Thursday, November 17, 2005

the dog and frog, le cafe

hej dar.

efter en underbart vacker vecka i Nelson i lugnan ro har viktor och jag lyckats "lura" med oss Erica till Nya Zeelands Nord o. de ca 11 milen fran Nelson till Picton tog tva och en halv timma eftersom vagarna ar sa otroligt sma och kringliga uppe i bergen. att resa overhuvudtaget i nea zeeland tar lang tid. landets enda motorvag finns pa nordon och tacker endast in ca tio mil! ingene autobahn med andra ord.

Vi tog farjan till Wellington fran Picton som var ett gammalt fiskarsamhalle med massa sma sma mysiga cafen langst med hamnen och massa batar,. viktor och jag snackade lite med en kock som var fran Danmark men kunde svenska bra tackvare hans svenska fru. Picton var vackert, tur att jag filmade ratt mycket darifran.

farjan tog liet mer an tre timmar och vi lamnade hamn 22.15 sa nar vi var mitt over vattnet var lystes endast vattnet upp av manen! det var en otroligt vacker och spannade syn. viktor och jag debaterar ofta om huruvida solen gar upp i vaster eller oster och om det ar nagon skillnad pa det sodra halvklotet, om nagon vet svaret pa detta ar vi tacksamma for ett litet inlagg.
i dag har vi vandrat runt och beosokt den utsokt vackra wellington harbour och New Zealand museum, museet var heklt otrligt, en slags blandning av universeum, naturhisotirska och sjofartsmuseet fast med massa ascoola tekonoliogiska pafund, eller vad sags om det i naturligt stora huset som man kunde ga in i for att uppleva hur det ar att vara med om en jordbavning, eller den mauoriska kyrkan som visa en filmatisering utav maourernas skapelseberattelse samtidigt som deras snidare gudar hangde och blickade ut over salen. dessutom hyste museet en stor samling utav skelett av utdoda djur som bara har funnits pa Nya Zeeland men som pa grund av tiden, klimatet och ibland aven manniskorna har dott ut.

Wellington ar annars en trevlig storstad och trots att den ar storre an goteborgs sa kanns det lite som en valdigt valdigt stor litenstad om ni fattar vad jag menar. ikvall funderar vi ga till ett irlandskt hak och kolla pa en riktig irlandks singer songwriter, det blir grejer det.

vi kommer endast stanna i Wellington i tva dagar for att sedan aka norr upp till olika naturreservat och kolla lite vulkander samt Nya Zeelandarnas riviera "the north lands", ju mer norr man kommer i detta landet desto varmare blir det hehe lite annorlunda mot hemma.
forhoppningsvis kanske vi anven kommer att fa chans att besoka auckland och bestiga deras torn som en slags revanch for sydney tower som vi trots tva tappra besok inte lyckades bestiga.

na nu ar det dags att rora pa sig igen och min hyrda tid har vid datron borjar narma sig sitt slut. men jag kommer snart att skriva i bloggen i gen var sa sakra pa det.

tack for ni laser och tack for ni finns,

stor kram onskar vi globetrotters!

ciao

6 comments:

Anonymous said...

Hej! först och främst, klart att solen går upp i öster var man än befinner sig. det är ju inte direkt så att nordpolen blir sydpolen bara för att man råkar befinna sig på södra halvklotet... norr är norr och söder är söder, det kan man ju inte bara ändra på bara för att man är på olika ställen. alltså är öster öster och väster också väster, var man än är. eller tänker ni er att jorden snurrar åt andra hållet helt plötsligt?;) nå väl, kul att läsa eran underbara blogg. foo fighters kommer till göteborg till våren, biljettena släpps imorgon, ba så ni vet... nu måste jag packa. sola inte ihjäl er och lycka till med tornbestigandet. kram kram // Sofia

Anonymous said...

Vet inte vad jag ska skriva riktigt...men jag skriver lite skit här nu så ni vet att jag läser :D ha det najs // Dan

Anonymous said...

tjaaa..

Börjar ju bli lite ont om saker å skriva om som sagt... Det händer ju inte direkt så mycket intresant här hemma som det verkar göra hos er om man säger så.. Liksom Dan skriver jag lite grann här nu så att ni vet att det finns folk som läser, och väntar på udates.
Förresten det hade vart kul om ni lade ut lite bilder på folk som ni träffar./
Fred.

Anonymous said...

edward, gott o hora att laget e som det ska. avrundar sjalv en tumult resa i Bangkok for att komma hem imon bitti. hors da. kram Lotta

Anonymous said...

Hej! Kul att höra hur du har det på andra sidan jorden. Vi har nu 2 att följa där, eftersom barnens kusin Kicki också är i NZ, i Auckland. Ha det bra, hälsar Anders, Marita och alla sysslingarna i Kärra.
P.S Viola hälsar och tackar för vykortet.

Anonymous said...

Hej på er grabbar!
Ni verkar ha jättetrevligt därborta i all värme och det spännande folket. Du får hälsa erica (erika?) så gott...i linkeboda är allt som vanligt...men vi hoppas på ett ljus efter mörkret! Kram Magda