Wednesday, May 30, 2007

Hot hot New York

Idag ar det 33 grader varmt ute pa gatorna och det kanns nastan som om asfalten kokar. Det ar forst nu jag riktigt kan slappna av och njuta utav det vimmel och kaos som rader overallt. Trots att jag sjalv ser mig som en stadsmanniska har jag fatt omvardera en hel del under min vistelse har.

Denna veckan har gatt otroligt fort formodligen eftersom vi har haft otroligt kul. Forst var Dan har en svang och halsade pa. Dan som reste ensam gjorde oss riktigt impade genom att pa egenhand sta och vanta pa oss vid hotellet. De forsta dagarna visade vi honom runt i stan och tillsammans sag vi lite klassiska turistmal som frihetsgudinnan och Empire state building. Turistigt men kul och faktiskt riktigt intressant. I mandags var vi med om en riktigt stor hogtid, namligen Memorial Day som firas med rage har i USA. Folk paraderar pa gatorna viftar med flaggor och tillsammans med sin slakt grillar man och lyssnar pa tal med George Bush. Memorial day ar till for att hylla alla de soldater som dott sa "hjaltemodigt" for USA. Barn skriver ocksa kort som de lagger pa speciella postlador pa ofentliga platser. Dessa kort skickas till de stridande soldaterna. Barnen skriver att de ska be for soldaterna och att de dodar manga iraker osv..

For en svensk uppvaxt med sanger som "I natt jag dromde att alla krig var slut" ar denna krigshets bland stat och manniskor och framforallt allt hjarntvatteri hos de sma barnen skrammande och osmakligt. Pa tal om osmakligt besokte vi i forrgar en utstallning som har orsakat mycket rabalder har i USA. Utstallningen bestar utav doda manniskokroppar som fyllts med lim och dar all hud och vavnad tagits av. Kropparna stalls sedan i positioner med syfte att man ska forsta hur sin kropp fungerar och vilka muskler som manvands i respektive rorelser. En riktigt haftig men ibland lite val magstark upplevelse med tanke att detta var riktiga kroppar och manniskor som frivilligt skant sina doda kroppar for ventenskapen.

I lordags traffade vi Joel i Brooklyn. Joel studerar har i USA med lite bidrag han fatt for sina insatser i fotbollslaget. Joel var en harlig kille fran gbg med en harlig humor som visade oss Williamsburgh i Brooklyn. Skillnaden mellan Manhattan och Brook var minst sagt stor.
Vi hade en minst sagt trevlig kvall och det var kul att se delar utav New York man kanske annars latt hade missat.

Nu ska jag sluta skriva for idag men jag ska forsoka posta ett nytt blogginlagg snart igen.
Tills dess......

1 comment:

Anonymous said...

"Döda iraker"? Oookej...normalt för barn att skriva så. hehe Vet du hur länge den utsällningen pågår, förresten? Vore kul att se den om man har vägarna förbi! kram/susse