Friday, October 28, 2005

Sydney style

Tjena dags for en forsta uppadatering ifran landet down under.
Resan till Sydney tog sin lilla tid (30 timmar i runda slangar) och trots att vart plan var utrustat med filmer (dubbade pa tyska) tvspel (masken och schack och andra mobiltelefonspel) sa borjade tristessen krya pa. Resan gick via Theran, Dheli, Phuket, Kuala Lumpur (mellanlandning) och lite andra goa resmal.
Fran att suttit i ett kallt plan i massa timmar var det en riktigt skon kansla att kliva av i det nagot varmare sydnedy (31grader). Trots att det var jobbigt att flyga sa langt gick det betydligt lattare an vad jag forst hade forstallt mig.

Har i stan bor vi valdigt fint med gangavstand till manga intressanta och roliga stallen. Hotellet ar verkligen toppen och har tillockmed en pool belagen pa attonde vaningen med skitcool utsikt utover hela staden.
Bade viktor och jag som trots allt har besokt manga stora och intressanta stader tycker att Sydney ar nagot av det gottaste! Staden ar sa frasch och ren och folk ar nastan sa trevliga att vi i borjan nastan var lite misstanksamma. Folk tar livet pa inte lika stort allvar har och det ar lite mer layback attitude. Ur handikapp synpunkt ar staden fantastisk med separata handikapp toaletter for dam och herr. Nastan alla affarer och tillockmed sma tobaksaffarer har ramper och handikappstoaletter.

idag har vi traskat runt i timmar i staden och vi trottnar aldrig pa att facineras nar man tittar upp mellan gatorna och bara ser skyskrapor. Vi kakade en lasange vid operahuset och akte battaxi fran darling harbor till sydney opera house. Det var en riktigt cool upplevelse vill jag saga. JAg har med mig en filmkamera och filmar nastan onodigt mycket.
hursom helst har vi det vvaldigt bra och trivs bra bland alla manniskor och kangerur.

det har inte riktigt varit sa latt som vi trodde att fixa fram en dator. de flesta internet cafena stanger lojligt tidigt och vi prioriterar att se alla utflyktsmal i forsta hand. men jag lovar att uppdatera bloggen sa ofta jag kan.

tills dess
peace out // Edward

fem i topp Sydney:
1. Manniskorna (tack till killen pa KFC som gav mig en ny gratis lask nar jag spillde ut hela min pa golvet)
2. Sjalva staden (sa vacker och frasch!)
3. Tool i horlurarna (helt oslagbart!)

inte sa bra hitils:
1. Coverbandet som spelade pa dden irlanska puben (aldrig har jag hort en liknande till slakt av Danzig)
2. Flugorna (de ar manga och de ar exakt overallt)
3. Att vi bara far vara har i en vecka! (varfor ska det ga sa fort man har kul?)

5 comments:

Anonymous said...

Härligt Edward! Fy fan vad avvis man blir, hoppas det fortsätter vara lika bra!!!

Anonymous said...

Tjenare Eddie!
Kul o snacka me dig i morse, och än bättre o läsa att ni har det toppen där! Skulle gärna vara där med.
Här är faktiskt riktigt varmt med. Runt 23 grader o sol, så njuter i fulla drag. Familjen kommer också hit på måndag vilket blir skoj. God natt, eller ... misstänker ni ska ut o lyssna på musik. Hoppas du slipper fler hemska Danzig-historier!:) //Oscar

Anonymous said...

Hey Eddie! Härligt att ni lever livet där borta. Tycker allt att ni ska lida lite på planet ändå, för det är trots allt paradiset ni befinner er i skvallrar syster om :) Redan har snart en vecka gått, tider rinner iväg. Hoppas ni får det ännu härligare o bränn inte näsan nu frenger :P Kram på dig o hälsa Viktor!!

Anonymous said...

aahhhh ....finns inget onödigt att filma...ta med skiten hem så jag får se det :D // Dan

Anonymous said...

Tack for intiresny Blog