Wednesday, November 02, 2005

sorry i cant speak right now, i have snakes in my mouth(fotorna ar aterigen tagna av viktor, bilderna ar fran Sydney saklart!)

Viktor och jag befinner oss just nu pa Nya Zeelands sodra o. An sa lange har vi inte hunnit att se sa mycket eftersom vi bara har varit har i drygt ett dygn. Men alla talar om den vackra naturen sa vi har hoga forvantningar pa landet. Vi bor nu i syd ons storsta stad Christchurch (ca 400.00 invanare) i ett hotell som tydligen ar en av stadens aldsta byggnader pa over 100 ar ! wow, i gbg har vi ju sparvagnar som ar aldre!men men, Christchurch ar iallafall en liten kopia av en liten gemytlig engelskstad pa landet. Pojkar och flickor i noga strykta skoluniformer vandrar unisont pa gatorna varje morgon. alla hus ar laga och parkerna ar manga , grona med engelska inslag.
temot har ar lite mer smastadslunk och trevlig gemytlig stamning vilar over staden. men det ar som sagt ingen metropol.

Trots att det ar skitkul i NZ och vi garanterat rivs och skall se mycket mer utav landet (garna staderna pa nord on) sa kan man inte lata bli att tanka tillbaka pa Sydney och varmen och de trvliga manniskorna. Att byta klimat fran 33 grader till 18 har i NZ kom faktiskt som en liten chock, hur ska det ga nar vi kommer hem borjar man sakta undra over.
Viktor och jag som tidigare skamtat lite pa skoj over den lojligt harda passkontrollen i australien blev vadligt forvanade nar vi kom till NZ och markte att tullen ar betydlkigt hardare i detta landet.

forst maste man fylla i lappar dar man berattar allt fran bardomsminnen till skoskav, samt var man ska bo och pa vilka grunder man ror sig i landet. alla former av mat, organiska foremal maste slangas pa flygplatsen och dina skor maste vara rena och inte innehalla eventuella fron och sporer, annars far man bota 5000dollars och fa polisen eftersig! det ar oxa lojligt nog forbjudet att skamta om den harda tullen infor de som arbetar dar, detta ar sant!!!!!!
boter pa 200dollars samt ett olydnadsmarke bler resultatet av denna komedin i ditt pass.

pa flygplatsen kollar de igenom bade dig och ditt bagage och sedan far en knarkhund lukta pa alla vaskor innan de kors igenom en rontgen maskin, hela proceduren tar tid vill jag lova!
jag tycker lite synd om den formodligen engelske datanordskillen pa flygplatsen som hade med sig 8 vaskor och 17 lader med bocker i ett gigantiskt slap. killen hade tappat bort sitt stora (runt en meter) frigolit flygplan som formodligen var nagon form utav skol projekt. som tur var verkade han hittat sitt plan senare men det blir jobbigt nar de plockar sonder planet i tullen.

Innan vi kom ivag till NZ lyckades jag dessutom ,efter mycket rannande pa sydneys storsta flygplats, att aterfa mitt bagage som lagt tryggt forvarat i ett skumt forrad i en kallare. bagagetanten tyckte det ver kul att trafa en svensk och ville inte forst slappa ivag mig utan att jag berattde lite om sverige , men jag lyckades overtala henne nar jag berattade att mitt nasta plan skulle snart lyfta. tur att bagaget kom tillbaka iallafall!

det borjar markas att man ar langt hemifran nu nar man inte ens ser europa pa olika varldskartor, men an sa lange ar allt grymt haftigt och kanns spannande. viktor och jag ar antligen blivit riktiga globetrotters!
sitter nu och blickar ut over christchurchs stora torg dar stadens storsta kyrka ligger. Kyrkan som ar valdigt stor och imponerande har en formaga att lata som en mobiltelefon nar den ringer och den ringer laaange vill jag lova., ett markligt land vi ar i.
vi ar valdigt glada vi fick komma hit och se landet och det ar ett aventyr som vi inte velat missa!

ha det gott , vi halsar alla ni blogg-lasare och oxa till alla er vanner som ar for lata att lasa (Dan) !!

ps.fortsatt kommentera, det ar sa kul att lasa era reflektioner!.ds

9 comments:

Anonymous said...

Åh, det låter så underbart att få vara ute och resa! Hemma (i Finland) är det skitkallt, eller okej, några plusgrader är det väl. Men då man läser hur ni har det, är det svinkallt! Ni verkar ha det superbra, och jag hoppas det förblir så :)
Kramar från Marléne

Anonymous said...

Tack för att ni piggar upp min trista vardag med lite historier om flygplatser och skumma tanter ute i den stora vida världen=)
Fast snart ska ju jag till New York så jag ska väl inte klaga. Och på måndag ska jag få se vad Coldplay har att ge... Kolla nu in sagn-om-ringen-land riktigt ordentligt när ni ändå är där, inte så ofta man drar sådär långt bort liksom. Ha re superunderbart. Bamsekramar // Sofia

Anonymous said...

Tjena Globetrotters(gottegrisar) !!

Resan verkar häftigare och häftigare för varje dag som beskrivs på bloggen. Lusten att resa börjar mer och mer krypa i kroppen. Fick sms:et. Tack. Och jo då, det knallar väl och går... har jobbat en hel del på sistone...Det måste vara coolt å se alla annorlunda djur ! Kängururs och koalas å annat fräckt.Några ormar?? Idag har det regnat hela dagen och bättre blir det väl inte förrän om några månader... Hoppas ni får det bra i NZ i fortsättningen och välkomna på inflyttnings/hemkomsts-fest när ni kommer hem. Mvh FRED !!
P.S. Tjena tillbaka Johan D.S.

Anonymous said...

Jag läser som en tok här...tycker det är riktigt kul att denna bloggen finns...så man vet hur det går för er...dock så skriver ni alldeles för lite av vad som händer!!!!!!! :)

MVH Dan banan

(ps)Mera bilder hade varit mycket trevligt med.

Anonymous said...

Hej era resenärer! Försöker hålla ställningarna här hemma. Blir liten sväng till Kings Head med Andy o Bea ikväll.
Låter kanske lagom spännande i jämnförelse med era djur o stads äventyr. Kul med mer bilder o så långa inlägg ni tar er tid till. Tack för det!
Blir som sagt tungt för er med vädret när ni kommer hem, men samtidigt så ska man väl vara götte nöjd för varje dag man slipper av skiten. Haha för oss!
Edward, har bokat Hanoi Rocks biljetter åt oss för den 11/12. Kan det va ngt? Känns bra att kunna få vara bokaren för en gångs skull.
Många kramar Lotta

Anonymous said...

hey you with the monkeyface skickidooa skickidoooa.. hihi heeeeu bro! ser att allt verkar vara toppen därnere.. saknar dig.. hm ja det var nog det jag ville säga.. o duuu ta med en kängru hem =) kram billan

Anonymous said...

Goddag i söderna!
Skicka hit lite sol Eddie, jag behöver det. Hade familjen på besök här o när de nu drog tillbaka så försvann solen med. Funderar skarpt på att göra ett besök i stadens zoo här för att få lite Australienkänsla =)
Jäkligt kul att läsa vad ni gör, har blivit ett stående inslag var dag.
Ha nu en jäkligt skön helg!
//Oscar

Anonymous said...

Kul att följa er resa. Var å såg Sigur Rós häromdagen, så trots trist väder finns det ju ljusglimtar. Jag skulle sagt att du missade något Edward, men tja... jag hade nog hellre varit i Aus/NZ om jag ska vara ärlig!

mvh
Johan

Anonymous said...

bra start