Monday, September 17, 2012

För några helger sedan fick jag hedersuppdraget att vara festivalkonferencier på den nystartade musikfestivalen "Festival Del Mar" på vackra Asperö. Det snackas ju hela tiden om att musikindustrin går på knäna och att allt är eländes elände hela tiden och därför gör det mig lite extra glad i hjärtat att se alla dessa sköna eldsjälar som slår ett slag för musiken och speciellt den som är på ”gräsrotsnivå”. Skiter i allt det där med ekonomi och bara kör. Det är grymt, klart man vill stötta sådana initiativ.


Jag hade skrivit ett litet manus men som vanligt improviserade jag bort manuset redan från start. Sätt mig på en scen framför en publik och sen händer något bara. Babbling away liksom. Precis som denna bloggen kanske? (Är inte internet en scen och läsarna en publik egentligen?)
I allfall hade jag sjukt kul och jag vill verkligen tacka alla på festival Del Mar speciellt Javier som drog mig in i projektet med hull och hår! Tack!


Ledsen för att det var en del i publiken som trodde på det där skämtet att jag hade störst backstage loge på festivalen full med champange och Call Girls. Hoppas ni inte fick skit för det.
Alla band spelade sjukt bra och speciellt imponerad blev jag av Leche Burre. Vilket löjligt bra drag. Att dom dessutom avslutade sitt set med ett encore som innefattade ett sådant där ormdans-tåg man nästan bara ser på film var en solklar höjdare! Kolla gärna in filmen nedan, tack till Dan och Viktor som ville hänga på!

Förresten, Håkan Hellström var med på samma färja ut till Asperö men han bangade och åkte vidare till Brännö! Du vet inte vad du missade Håkan! Nästa år räknar jag med att du är där! =)